De webshop voor elektrische fiets onderdelen en om uw bestaande fiets elektrisch te maken!
0
Winkelwagen
€ 0,00

Hoe werkt de elektrische fiets ombouwset van E4B ?

 

Met de opkomst van de elektrische fiets ombouwset volgen de technische ontwikkelingen elkaar in een snel tempo op. Het aanbod aan systemen en opties is inmiddels behoorlijk en voor consumenten wordt het steeds lastiger om een goede vergelijking te maken. Je leest van alles over soort motor, type en grootte van de accu, sensoren, computers, wel of niet continu laden en dit alles met een uiteenlopende prijs.

Enkele belangrijke wetenswaardigheden. Want als je niet oppast, ben je al snel appels met peren aan het vergelijken; iedere ombouwset is met zijn berijder namelijk een unieke combinatie. Dit zorgt er dus ook voor dat als je samen een dag gaat fietsen met eenzelfde model ombouwset en fietst in dezelfde versnelling, het heel goed mogelijk is dat aan het einde van de rit de een meer stroom over heeft in de accu dan de ander.

Om meer duidelijkheid te geven, gaan we hier uitleggen wat de ombouwset van E4B betekend, een ombouwset voor een elektrische fiets is namelijk precies het zelfde als wat u kunt verwachten als u een originele elektrische fiets zou kopen, alle onderdelen wat u hier aantreft zitten dus ook op een originele elektrische fiets, het voordeel van het ombouwen is dat u uw huidige bestaande fiets kunt ombouwen voor een fractie van de prijs van een originele elektrische fiets, en dat u de set tevens weer kunt ombouwen naar uw volgende fiets. Het ombouwen van de fiets naar een elektrische fiets bedraagt voor de handige doe-het-zelfer tussen de 2 a 3 uur werk.

ROTATIESENSOR

Deze sensor registreert de trapfrequentie (in plaats van trapkracht) en vergelijkt deze met de gekozen ondersteuningsstand. Bij een hoge gekozen ondersteuningsstand zal de elektrische fiets veel ondersteuning geven totdat de maximale snelheid is bereikt. Je kunt er dan ook voor kiezen om heel weinig druk op de pedalen te zetten en de fiets het werk te laten doen. Door de nauwkeurige sensor reageert het systeem snel bij het optrekken en geeft deze een soepele opbouw, maar is de hoeveelheid ondersteuning niet afhankelijk van de hoeveelheid kracht die op het pedaal wordt gezet.

REMSENSOR

De remsensor is een van de belangrijkste eigenschapen van de elektrische fiets, als u bijvoorbeeld een noodstop zou moet maken dan moet de ondersteuning ook per direct worden uitgeschakeld. De bekende P-B Brake remsensor behoord dan ook standaard bij dit ombouwset. Het grote voordeel van deze remsensor is dan ook dat de huidige remhendels kunnen blijven bestaan, en dat de remsensor op iedere gewenste positie van de remkabel kan worden gemonteerd.

DISPLAY MET SNELHEID INDICATIE

De ombouwset van E4B is uitgerust met een zeer modern en robuust Oled display. Het display kent 4 mate van ondersteuningen, deze ondersteuningen zijn dan ook zeer fijn op elkaar afgesteld, op deze wijze bepaalt u zelf uw snelheid in 4 maten. Ook de WALK functie behoort standaard tot dit display, de WALK functie heeft een maximale snelheid van 6 Km/h en kan worden gebruikt om naast de fiets te lopen, dit kan zeer handig zijn als u bijvoorbeeld een heuveltje op moet lopen met de fiets. Tevens is het display voorzien van een duidelijke accu status en verlichting aan uit schakelen.

CONTROLLER MET SINE-WAVE TECHNLOGY

De besturing van de ombouwset is opgebouwd met de bekende SINE-WAVE technologie, dit houd in dat de motor nauwelijks hoorbaar is, en dat de motor zeer vloeiend reageert in alle mate van de ondersteunende standen. Ook zit er in deze besturing een 6V DC omvormer, zodat u uw huidige 6V koplamp kan worden aangesloten. Tevens kan de verlichting aan en uitgeschakeld worden met het display. Alle kabels zijn voorzien van een duidelijke label en alle connectoren zijn voorzien van een eigen kleur, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan bij het aansluiten van het ombouwset.

MOTOR EN VELG

De motor zit standaard gespaakt in een 28” (700C) dubbelwandig aluminium wiel met 13G RVS spaken, de motor zelf is opgebouwd uit een 36V 225Rpm Hybride borstelloze aandrijving met geïntegreerde HALL en Snelheidsmeter tevens kent deze motor ook geen weerstand, dus als u zou willen fietsen zonder ondersteuning dan fiets uw fietst net zo licht als voorheen. Ook is er voor gekozen om een waterdichte connector tussen de motor kabel te monteren, dit heeft als groot voordeel als u uw voorwiel zou willen demonteren of monteren bij bijvoorbeeld een lekke band geen kabels hoeven te worden losgeknipt.

BAGAGEREK

Het bagagerek is gemaakt van zeer hoogwaardig staal en zijn standaard verkrijgbaar in de kleuren zilver grijs en mat zwart, het instaleren van het bagagerek is zeer eenvoudig en past vrijwel op ieder fiets, tevens kan er ook snelbinder worden gemonteerd zodat bijvoorbeeld de boekentas stevig op de fiets kan blijven zitten, het maximale gewicht wat er kan worden meegenomen op de drager bedraagt 25 KG.

BATTERIJ EN BEHUIZING

De accu bestaat uit een Lithium-Ion-accu met 21700 cellen die meer capaciteit heeft en stabieler is dan de oudere varianten. Dit type accu heeft ook minder last van zelfontlading (dat de accu vanzelf leegloopt). Er kan een keuze gemaakt worden uit een 432 Wattuur en een 576 Wattuur accu. Hoe hoger de capaciteit hoe meer afstand u kunt fietsen. De behuizing kan uit de slede worden geschoven, zodat de accu overal kan worden opgeladen, tevens is deze behuizing uitgevoerd met een LED achter verlichting en een geïntegreerde reflector, de verlichting wordt in en uitgeschakeld via het display. Gebruik je de batterij niet, laad dan de batterij minimaal een keer per twee maanden vol.

EEN MODEL BATTERIJ KIEZEN ( ACTIERADIUS )

Wil jij je elektrische fiets gebruiken voor korte, gemiddelde of lange afstanden? Kies afhankelijk van je wensen een 432Wh of 576Wh batterij. De actieradius is van verschillende factoren afhankelijk, zoals weer, wegdek, geografie en gewicht. 
 Vaak wordt bij de vergelijking van accu’s, de vergelijking gemaakt op basis van capaciteit (ampère-uur). Echter, een vergelijking op basis van uitsluitend capaciteit geeft geen volledig beeld, de beste manier om batterijpakketten met elkaar te vergelijken, is door te kijken naar de hoeveelheid energie die door het batterijpakket geleverd kan worden in Wattuur. Hoe hoger het aantal Watturen hoe hoger de actieradius.
Ombouwset elektrische fiets

Om meer duidelijkheid te geven, gaan we hier uitleggen wat de ombouwset van E4B betekend, een ombouwset voor een elektrische fiets is namelijk precies het zelfde als wat u kunt verwachten als u een originele elektrische fiets zou kopen, alle onderdelen wat u hier aantreft zitten dus ook op een originele elektrische fiets, het voordeel van het ombouwen is dat u uw huidige bestaande fiets kunt ombouwen voor een fractie van de prijs van een originele elektrische fiets, en dat u de set tevens weer kunt ombouwen naar uw volgende fiets. Het ombouwen van de fiets naar een elektrische fiets bedraagt voor de handige doe het zelver tussen de 2 a 3 uur werk.

Over ons

E4B levert componenten voor elektrische fietsen en monteert ombouwsets om uw bestaande fiets om te bouwen tot een echt E-bike. We zijn vanaf 2014 actief op het gebied van E-bike componenten en elektrische fiets ombouwsets. All onze ombouwsets worden voor ons in Nederland zorgvuldig samengesteld; we maken dan ook alleen gebruik van de beste componenten. Ook staan we in direct contact met onze fabrikant, hierdoor hebben we grote invloed op het gehele ontwikkel- en ontwerpproces. E4B beschikt over een eigen werkplaats en magazijn. Al onze elektrische componenten en fiets ombouwsets hebben standaard 2 jaar garantie.

Alle bedragen zijn inclusief btw

© Copyright 2023 Ekit4bike.com